About

 About Sinekdoks

sinekdoks /si-nɛk-dɑks/ is derived from three Indonesian words—sinema (cinema), sinekdoke (synecdoche), and paradoks (paradox). Meaning to say, cinema is a vault in which one can experience synecdoche and paradox at once.


About PASKALIS DAMAR

PASKALIS DAMAR: A Yogyakarta-born, Bali-based blogger and a cinema-loner who follows straight edge lifestyle (but currently on a hiatus). Drinking tea with no sugar and writing bilingually have helped him sober since 2010 until 2018; since then, some sips of Midori Splice also help.

Paskalis is an English Education graduate from Sanata Dharma University, a former language instructor (both English and Bahasa Indonesia), and a Marketing Communication enthusiast. He started blogging in 2009— jumping sporadically between platforms with various themes and content. sinekdoks was initiated as a writing exercise during his struggle in completing his Sarjana Pendidikan thesis in 2013. sinekdoks holds the credo as an art of subjectivity dear.

In 2016, he won ‘Kritik Film Terpilih’ in Piala Maya.

In 2017, he was nominated for ‘Blog/Vlog Review Film Terpilih’ in Piala Maya.

PASKALIS DAMAR sees movie the way it is intended to made—to impress, to entertain, to awe-inspire you name it. There’s no intention to influence anyone, save anyone’s pocket, let alone save the industry.


Follow him on Twitter: @sinekdoks and Instagram: @sinekdoks
Email: damar[dot]paskalis[at]gmail[dot]com

Small Portfolio

Comments: 30 replies added

  1. indrwrtzk February 18, 2014 Reply

    Holla bro, aku ganti nama blog dari wrtzkwood.wordpress.com ke kultflick.wordpress.com biar gampang, tolong update juga url di punyamu ya :D thanks.

  2. vinnieh November 27, 2014 Reply

    Excellent blog, I look forward to more of your great reviews.

  3. Carly August 19, 2015 Reply

    I see you commented on one of my posts. Greetings from America!

  4. Albert Kusuma October 19, 2015 Reply

    Dear Paskalis Damar, Perkenalkan nama saya Albert Kusuma, saya dan rekan saya berencana untuk membuat sebuah acara nonton bareng yang disponsori oleh Sundance. Acara nonton bareng ini diharapkan diikuti oleh para blogger dan kebetulan setelah saya browsing di internet nama Paskalis Damar muncul. Boleh saya minta advice ? Atau boleh sharing nomor teleponnya? Thanks & regards, Albert Kusuma

  5. KukuhGiaji October 23, 2015 Reply

    Baru melihat blog ini, keren banget isinya! keep work dude! awesome

    • Paskalis Damar AK October 23, 2015 Reply

      Oy, dude! Senangnya ada yang mampir :) welcome aboard! Blog situ juga keren kok, ada esainya pula :) Cheers!

  6. alicjajohnson January 12, 2016 Reply

    Hi there, I just want to say that you've got a gorgeous site here!

  7. KukuhGiaji January 13, 2016 Reply

    hai sinekdoks!, mau tukeran link gak? ahahaha baru menanyakannya saat ini

      • KukuhGiaji January 15, 2016 Reply

        wah makasih yah :D gua udah pasang juga kok link sinekdoks.

  8. abah shofi January 29, 2016 Reply

    Ijin mampir skaligus nyimak ya mas.. Salam kenal ya mas..

  9. KukuhGiaji April 11, 2016 Reply

    Hi Sinekdoks, Pengen nanya sesuatu deh tentang pembuatan website, boleh gak? ahhahha

      • KukuhGiaji April 11, 2016 Reply

        Cuman mau nanya simple sih sinekdoks.com pake data hosting yang data spacenya berapa? Hahaha lagi ada rencana mau jdiin self hosted soalnya

        • Paskalis Damar AK April 11, 2016 Reply

          Gw sih hostingnya wordpress, domain doang yg sendiri. Gw postingnya sih itungannya masih jarang2, makanya blm mau self-hosting... Masih sayang

          • KukuhGiaji April 11, 2016

            Kalau hostingnya wordpress gak ada kuota storagenya yah?

          • Paskalis Damar AK April 11, 2016

            Ada sih, tapi mostly kan buat media aja. Jadi, sebenarnya ada pilihan plan-nya kan, sementara aku pilih yg free, storage-nya cuman 3 GB, tp aku udah 3 tahun blogging, baru 30% aja kepake ehe

  10. mumovi April 12, 2016 Reply

    Halo mas Pakalis boleh tukeran link? Kami taruh blog mas di page friends kami ya. Thanks.

Leave a Reply